3/31/2012

Yo-mekko 2012

Taas on se aika vuodesta, kun ylioppilasjuhlat lähestyvät ja lakkiaismekkojen etsintä alkaa! Tein viime vuonna postauksen nettikauppojen senhetkisistä lempijuhlamekoistani, ja koska siitä kuulemma oli apua jollekulle, päätin tehdä saman tänäkin vuonna. :) Omista juhlista on jo se neljä vuotta, mutta jos kirjoittaisin tänä keväänä, laittaisin juhliini päälle jotain seuraavanlaista:

Asos.com


Pitsiä ja karkkivärejä, jees pliis! Järjestyksessä oikealta vasemmalle:
1. Darling Lace Amelia Dress in Candy Pink
2. Darling Lace Amelia Dress in Aqua Blue
3. Asos Lace Skater Dress with Applique Detailing


Raidat ja pallot ovat aina varma valinta.
4. Asos Midi Dress in Stripe
5. Asos Bandeau Dress in Spot Print


Punainen on klassikkoväri ja ehdottomasti yksi lempparini!
6. Asos Skater Dress With Bow Front
7. French Connection Dress with Embroidery and Belt

Topshop.com


Lisää värejä (ja vähän pitsiä):
8. Sleeveless Lace Dress (näistä on myös eri värejä!)
9. Twist Neck Dress by Rare
10. China Floral Lattice Back Dress (ihana selkäosa)


Valkoista pitsiä, ikisuosikkini.
11. Lace Strappy Dress
12. Crochet Sleeveless Shirtdress

I Love Vintage


Rakastan tämän nettikaupan tarjontaa, ottaisin näistä mekoista jokaisen jos voisin.
13. The 50s Classic Red Polkadot Swing Meriam Dress
14. The Red Sailor Swing Dress


15. The Frenchie Sparrow Dress
16. The Swan Dress

Dorothy Perkins


Vasemmanpuolimmaisesta tulee vähän mieleen Marimekko, ja tuo oikeanpuolimmainen on vaan upea.
17. Border Print Prom Dress
18. Coral Damask Prom Dress


Ja loppuun vielä väriläiskät!
19. Orange Peterpan Tile Dress
20. Multi Polkadot Flared Dress (jossa ihana Ia edusti Indiedaysin synttäreillä :) )

Toivottavasti auttoi etsijöitä! Valitsin tähän tällä kertaa vain eurooppalaisia nettikauppoja, joten tullimaksuista ei tarvitse huolehtia, jos lemppari löytyy. :)

Translation: If I would be graduating this spring, I would definitely wear one of these beauties.

3/30/2012

We were born to fly away


Passi, check. Hammasharja, check. Kivat kävelykengät, check. Ja tärkeimpänä: matkagarderoobi eli kesämekot, check! Jes, täältä tullaan taas, Pariisi!

Ps. En ota läppäriä reissuun, mutta ajastin tänne kaikenlaista kivaa poissaoloni ajaksi, joten stay tuned :)

Translation: Passport, check. Toothbrush, check. Nice and comfortable shoes, check. And the most important: travel garderobe ie summer dresses, check! Paris, here I come again!


Ps. I won't take my laptop with me, but something's going to happen here when I'm gone, so stay tuned :)

3/29/2012

ABC, as easy as 123

Niin outoa kuin se onkin, stressilukemani ovat tänään ihan pilvissä. Liikaa muistettavaa! Joten pölinät sikseen ja asua kehiin.

Mekko: Dahlia / neule: Mango / baskeri: H&M

Tänään piti laittaa päälle jotain tuttua ja turvallista, joten seilorilinjalla jatkettiin! Nyt painun taas hoitamaan asioita ja stressaamaan lisää. Aargh.

Translation: I needed something safe and comfy to wear today, so this combo is not a surprise.

3/28/2012

Lipuu mun laiva laituriin


Heti kun kiskaisin nämä vaatteet niskaan, päässä alkoi soida Aki Sirkesalo. Kiitti vaan. Sehän on universaali fakta, että laivastovaikutteet tulevat muotiin joka kevät (mistä tämä muuten johtuu, onko tälle siis jotain historiallista perustetta? Tyyliin että merimiehet saapuivat kotiin keväisin?), mutta minä olen tässä suhteessa ikuinen teemapukeutuja läpi vuoden. Laivastomeininki on vaan jotain todella koukuttavaa!

Paita: Joules / hame: Asos / kengät: Pertti Palmroth

Kenkien kohdalla kyllä vähän huijasin. Nuo kuvissa esiintyvät kaunokaiset oli pakko vaihtaa ulos lähtiessä talvisempiin, mutta pian saa toivottavasti käyttää taas pikkukenkiä. Pidetään peukkuja!

Translation: It's a universal fact that everything navy-related is in fashion when spring comes. (I wonder when does this come from - does t have some kind of historical background?) When it comes to me, I love everything sailor-ish all year round. Today its Joules shirt, Asos skirt and Pelmroth loafers (although I couldn't wear them outside yet). Have a good Wednesday!

3/27/2012

Aika haipakkaa

Heip pitkästä aikaa! :D Toivottavasti viikonloppu oli hieno kaikilla - itse onnistuin luisumaan lomamoodille niin tehokkaasti, että kaikenlaiset nettikirjoittelut jäivät kokonaan. :) Noo, paussi on joskus ihan hyvästä!

Mekko: H&M / neule: Zara / vyö: äidin vanha / laukku: Madewell

Tämä viikko tulee olemaan aika kiireinen - ohjelmassa on Pariisin reissulle pakkaamista (rakastan pakkaamista!), luentoja, maisteriohjelmiin hakua, ystävien treffaamista, urheilua...Toisaalta, nautin kyllä välillä siitä, että saa oikein pistää hippulat vinkumaan. :)


Kaunista tiistaita, ihmiset!

Translation: I succeeded to put my holiday mood on for the entire weekend, so I totally forgot I have this blog. :) Oh well, sometimes it's good to have a little vacation from the internet as well, right? Anyway, this is what I'm wearing today - an old H&M dress, Zara cardigan, my mother's old belt and Madewell satchel. Have a great Tuesday!

3/23/2012

Baby one more time

Tästähän on tullut oikein lempiasuviikko! :D Tämän mekon sain lahjaksi syksymmällä hyvältä ystävältä, ja, kuten on tullut täällä monen monta kertaa mainittua, se on oikeastaan aika täydellinen. :) Ja tuttuun tapaan yhdistin sen luonnonvalkoiseen, Suomi-värit toimivat!

Mekko: saatu lahjaksi (Topshop) / neule: Mango / vyö: Asos

Pitäkää hieno viikonloppu! :)

Translation: Oops, it seems that this week just became themed with favourite outfits! I love this colour combo of blue and white, it's so fresh. Dress is the one I got as a present months ago, cardigan the same old same old Mango one and belt from Asos. Have a good weekend! :)

3/22/2012

Mon pull part 123

Harmaa päivä, mutta ei se mitään! Näittehän jo tämän uutisen? :)

Paita: Sonia Rykiel pour H&M / hame: Zara

Asu on tuttu yhdistelmä myöskin. Nykyään en enää ahdistu saman asun käyttämisestä kuin aikaisemmin - luulen, että tässä muotiblogit ovat tehneet tehtävänsä. Helposti tulee tunne, että vaatteita pitäisi yhdistellä aina uudella ja luovalla tavalla. Minä olen luonteeltani jumittaja: jos tykästyn johonkin tiettyyn biisiin/asuun/ruokaan, sitä on kuunneltava/pidettävä/syötävä joka päivä tai vähintään kerran viikossa. :) Eli ei liene ihme, että täälläkin näkyy se luonteenpiirre - varsinkin, kun tämä blogi on aika lailla asupäiväkirja!

Hienoa torstaita, ihmiset!

Translation: Today's outfit is familiar stuff, I love this combination. Zara skirt and sweater by Sonia Rykiel pour H&M. Have a good Thursday, folks!

3/21/2012

Somewhere by the sea

Pitkästä aikaa yhtä kaikkien aikojen lempiasuani! Tätä yhdistelmää olen käyttänyt niin monet kerrat, että blogia pidempään seuranneet muistanevat tämän jo ulkoa...

Mekko ja vyö: Dahlia / neule: Mango

Tämä keskiviikko on alkanut niin ahkerissa merkeissä (heräsin aamujumppaa varten aikaisin!), joten nyt voi huoletta ottaa rennosti loppupäivän, eikös? :)

Translation: After a while I'm wearing one of my favourite outfits of all times again! Why change something that works perfectly? :) Dress is Dahlia and the cardigan from Mango.

3/20/2012

Up the ladder of success

Housut: Tara Starlet / paita: Esprit

Tämänpäiväisessä asussa näkyy, että olin illalla miettinyt vaatteet valmiiksi (valitsen normaalisti illalla kaksi-kolme asua seuraavan päivän vaihtoehdoiksi, ja valitsen aamulla sen, mikä niistä tuntuu sillä hetkellä kivoimmalta). Ja näkyy myös, että tuli kiire ja hiuksissa on hätäponnari ;). Kotona välissä piipahtaessa laitoin hiukset ojennukseen, ja tältä näyttää:


Kokeilin ekaa kertaa tuota kampausta, ja tykkään ihan älyttömästi! Täytyy vielä vähän harjoitella että saan sen sujumaan vähän siistimmin, mutta alku on lupaava. :)

Aurinkoista tiistaita! :)

Translation: I tried out a new hairdo today! I'm still practising, but the beginning seems quite promising so far, I like the result. :) And today's outfit: trousers from Tara Starlet and shirt from Esprit. Have a sunny Tuesday!

3/19/2012

Klassisia elementtejä

Raitapaita: Joules / hame: Dansk / vyö: äidin vanha

On tavallaan tosi hienoa, että oma pukeutuminen jaksaa yllättää itseäkin aina välillä. :) Jos joku olisi sanonut lukioaikoina, että joku päivä pukeutuisin mustaan kotelomekkoon, klassiseen raitapaitaan tai käyttäisin huulipunaa arkipäivänä, olisin varmaan kuollut nauruun. Ja tässä sitä ollaan! :D


Lakkasin kynnetkin varmaan puolen vuoden tauon jälkeen. Mavalan Marrakech on sävy, ihan lempparini. Ei liian kirkuva punainen, muttei täysin korallinenkaan.

Argh, pakko kai lähteä tuonne ulos lumisateeseen. Mihin se eilinen kevät meni?!

Translation: Today's outfit - full of classics like lipstick, red nail polish, striped shirt (from Joules) and beige skirt (from Dansk)! Have a good start for the week!

3/18/2012

Sunny side of the street

Tänään on perinteinen sunnuntai: siivousta, tiskaamista, ensi viikon asioiden valmistelua. Ilma kuitenkin huusi kävelylle, joten heitin kuteet niskaan ja  juoksin ulos ennen velvollisuuksia!

Mekko: Zara / vyö: äidin vanha

Ja se meni ihan kuten siinä laulussa:
Grab your coat and get your hat
leave your worries on the doorstep
life can be so sweet
on the sunny side of the street

Ihanaa sunnuntaita!



Translation: Today, before I had to do all the usual Sunday-things (cleaning, doing the dishes etc.), I decided to go out for a little walk. This is what I'm wearing today (dress from Zara) and what I'm listening to (On the sunny side of the street by Frank Sinatra). Have a wonderful Sunday!

3/17/2012

Draw me a map

1940- ja 50-lukujen muodissa minua viehättävät valtavasti erilaiset hauskat printit - perinteisen kukkakuvion lisäksi olen törmännyt vintagemekkoihin, joissa koristeena on ollut mm. hieroglyfiprintti, traktoriprintti, viskipullojen etiketti -printti jne. Tänään törmäsin Annex-sivustolla kartoista tehtyihin mekkoihin, kuinka mahtavia:

Jos joku löytää karttaprintillisiä kangasmekkoja, saa vinkata! :)

Translation: I love different odd prints in old dresses (especially in those from 40s and 50s), but these map dresses I found from Annex are simply divine! I wish I had one in actual fabric...

3/16/2012

Yes sir, that's my baby

Mekko: Tara Starlet

Jos olen joskus sanonut pahan sanan mustista kotelomekoista, otan jokaisen niistä takaisin. Tämä yksilö ainakin on mukava päällä, imartelee epävarmuuspäivinäkin ja sopii kätevästi joka tilaisuuteen! En yleensä syty millekään "50 vaatekappaletta, jotka jokaisen naisen tulisi omistaa" -listoille, mutta jos tekisin oman listani, tässä ehdottomasti olisi yksi kohta siihen.

Jess, se on perjantai! :)

Translation: If I've ever said bad things about black wiggle dresses, I'm taking them all back right now. At least this one from Tara Starlet is practical - flattering also when you're feeling not-so-charming, and is so comfortable I think I'll start sleeping in it.

3/15/2012

Housutuulella

Se fiilis iskee minuun yleensä pari kertaa kuukaudessa: on pakko laittaa housut jalkaan. Koen vannoutuneena helmojen ystävänä edelleen joka kerran pienen identiteettikriisin samoina aamuina. Toisaalta, eikös poikkeus vahvista säännön? ;) Joten nämä Levikseni ovat se poikkeus mekkosääntöön!

Farkut: Levi's Bold Curve / teepis: lahja kaverilta / neule: Mango / superhienot sukat: H&M

On muuten jo pelottavaa, miten säätila voi vaikuttaa mielialoihin niin paljon kuin minulla. Aurinko paistaa --> olen superenerginen ja todella iloinen, räntää taivaalta --> mikään ei onnistu, äkkiä suklaata käteen ja kaukosäädin toiseen. Yritän auringottomina päivinä huijata aivojani hörppimällä luvattomat määrät vaniljakahvia, toistaiseksi on toiminut oikein hyvin... ;)


Kivaa torstaita! Ai niin, ja kuunnelkaa tämä:

The ultimate question (Why) by OrganKane

Translation: I get this odd feeling about twice a month: I wake up, go to my closet and grab my jeans. Yes, I'm having a little identity crisis about it every time it happens, but I guess this is the exception that confirms my dress or a skirt -rule... :D Oh and while enjoying your Thursday, please listen to this great demo from Tuomo! Sooo good.

3/14/2012

Sinitaivasmekko

Mekko: saatu lahjaksi (Topshop) / neule: Mango / vyö: Asos

Pidän tästä mekosta ihan älyttömästi. Se on malliltaan tosi yksinkertainen mutta juuri sopivan tyttömäinen, sen väri on kauniin säihkyvä muttei liian ärjy ja materiaali on laadukasta, paksua muttei jäykkää. Täydellistä!


Translation: I love this dress - it's simple but girly enough for me, the colour is vibrant but not screamingly electric blue, and the material is good quality but not too sturdy. In other words, perfect.

3/13/2012

Filosofiaa, niin on se vaan


 Täällä ollaan taas, helou arki! Aamulla postiluukusta kolahti lasku, kahvimaito on vanhaa, pitäisi imuroida ja tiskata... Mutta toisaalta, voisi myös lähteä ulos syömään kaverin kanssa ja illalla treenaamaan - ei liene vaikea päätellä kumman valitsen. ;)

 Mekko: Asos / laukku: Madewell / vyö: äidin vanha

Ymmärsin viikonloppuna erään ihan itsestäänselvän asian, ja nyt tuntuu typerältä että tajusin sen vasta nyt. Syksy oli jotenkin ihan hurjan kipuilun aikaa, ja velloin aika ajoin itsesäälissä enemmän kuin on terveellistä. No, nysse loppu! Jos aina ajattelen, että "olisin onnellisempi jos/kun..." en päädy ikinä olemaan tyytyväinen. Tälle keväälle on tiedossa niin monta mahtavaa juttua - kiinnostaviin maisteriohjelmiin hakua, reissua takaisin Pariisiin, reissua New Yorkiin (<3), teemabileitä, töiden alkamista... Mitä minä oikein valitan?! Joskus näköjään pitää pysähtyä, istua alas ja katsoa niitä jaettuja kortteja. Mulla on aika hyvä käsi kuitenkin! ;)

Translation: Back in everyday life, sigh. Well, to cheer myself up, I put on one of my many lace dresses - life feels a little better right away!

3/12/2012

Maisemaa ja päivän asu vm. 1994


Olen vielä kotikonnuilla (toisin sanoen en halua herätä arkitodellisuuteen tästä "nukun yhteentoista ja paijailen kissaa koko päivän" -meiningistä aivan vielä...), ja innostuin kuvailemaan lenkillä uuden "perhekameran" kalansilmäefektillä!


Tuolla systeemillä on kyllä äärettömän hauskaa leikkiä. ;) Täältä löytyi myös todiste siitä, että tyylini on pysynyt samana jo viisivuotiaasta asti:


Kukkakuviota, valkoista pitsiä, satiininauhaa, etuhiukset ja kiharat. Nyt ei ihmetytä, että Alkossa kysytään vieläkin vain aina paperit. ;)

Translation: I'm still at the countryside, and got inspired by the fisheye-effect of my family's new camera. It's almost too fun to play with it! Here I also found this photo of myself from 1994, and this definitely proves that my style hasn't changed a bit during these years...

3/10/2012

Melkein pastelleissa

Hauskaa sinänsä, että eilinen matkustusasu näyttää pastelliselta, vaikka väreinä siinä olikin vain harmaata ja vaaleanpunertavaa nudea. Näin minä toteutan kevään trendejä, heh. :D

Mekko ja vyö: Asos / neule: H&M

Translation: The blogosphere has been full of pastels-hype for a while, so this is my trendy outfit from yesterday! ;) Although there are actually no pastels in there, only grey and rose-ish nude, but hey, almost there. :D Dress and belt from Asos and cardigan from H&M. Enjoy your Saturday!

3/09/2012

Hätäratkaisu

Mekko: Asos / neule: Bershka / vyö: Dorothy Perkins

Taas päällä tämä tuttu yhdistelmä! Tajusin myöhään eilen illalla, että luento, jonka olin luullut alkavan kymmeneltä perjantaiaamuna, alkaisikin jo kahdeksalta. Nice. Noo, tutut vaatteet aamulla niskaan ja menoksi. :)

Hyvää viikonloppua, minä suuntaan tänään pitkästä aikaa kotikotiin!

Translation: I had an early wake-up this morning, and this is what I grabbed from the closet in a hurry. This combo just feels so safe!

3/08/2012

Kesän kaikuja

Onnellista naistenpäivää, vielä ehtii eikö! :) Tänään päällä auringonpaisteen kunniaksi oranssia.

Mekko: saatu lahjaksi, Topshop / neule: Bershka / vyö: Asos

Juhlin tänään vaniljakahvilla ja Kinuski Murulla (aargh tuo nimi...) sitä, että varasin juuri lennot Pariisiin parin viikon päähän! :) Vihdoinkin jo kauan suunniteltu paluu viime vuoden kotikulmille oikeasti toteutuu, aijai! Aion tavata rakkaita ystäviä, syödä maailman parhaita patonkeja ja leivonnaisia ja kiivetä Riemukaaren huipulle noin muun muassa... En millään jaksaisi odottaa!


Translation: Today's outfit with orange dress I got as a present (tag says Topshop), cardigan from Bershka and Asos belt. And a chocolate bar + vanilla coffee to celebrate the fact that I booked a trip to Paris today! I'll go there to meet some great people, eat the world's best pâtisserie (Ladurée, my love) and, above all, to see my last year's home city again. I can't wait!

3/07/2012

Mitä pukeutumiseni kertoo minusta

Tänään vaihteeksi avautumista! Kuvituksena pohdintaa kahden asun välillä: tiedossa ovat kaverin synttäripippalot teemalla punainen ja valkoinen, joten tässä omat tulkintani aiheesta. ;)

Ykkösasu: t-paita H&M / neule Mango / hame Zara

Joskus saan ihmettelyjä siitä, miksi pukeudun aina niin feminiinisesti. Parhaimmillaan ihmettelijät ovat kyseenalaistaneet jopa älykkyyteni - täytyyhän minun olla naiivi ja lapsellinen, jos pukeudun kuin pikkutyttö. Naisellisen vartalon korostaminen nähdään paheksuttavana. Näiden palautteiden kohdalla oikeasti ihmettelen, miten pukeutumisen ja ulkonäön perusteella tehdään edelleen pitkälle vieviä johtopäätöksiä. Ja kyllä, on totta että pukeutumisemme kertoo jotain meistä itsestämme, mutta tuskin tulkintoja voi kovin pitkälle henkilön psyykeen vetää. Tässä tapauksessa oma pukeutumiseni viestii siitä, että minä pidän vyötäröä korostavasta silhuetista, korkokengistä ja kiharoista. Ei sen kummempaa.

Kakkosasu: mekko Dorothy Perkins / kaulus Strumpet

Estetiikka on estetiikkaa, eikä oma pukeutumiseni kerro arvoistani tai älykkyysosamäärästäni. Röyhelöpaita tai hiuspanta ei vihjaa, etten haluaisi tulla kohdelluksi aikuisena. Vaikka pidän 50-luvun naisten pukeutumisesta, en haikaile kyseiselle vuosikymmenelle tai kotiäidiksi (kotiäitejä lainkaan väheksymättä), saati ihaile sen aikaisia miehen ja naisen rooleja. Paras kuulemani tulkinta lieneekin, että pukeudun näin, koska haluan miellyttää miehiä. :D Kyllä minä toivon, että mies tunnistaa naisen muutenkin kuin pitkistä hiuksista, mekosta ja korkokengistä! Pukeudun sellaisiin vaatteisiin, joissa itse viihdyn, ja ne sattuvat olemaan useimmiten tyttömäisiä. (Korkeavyötäröiset, leveähelmaiset hameet ovat muuten maailman mukavimpia vaatekappaleita; voi syödä vaikka mitä ihan ilman pelkoa siitä, että vatsan kohdalta alkaisi puristaa! :D)

 Ja tähän päädyin. :)

Näihin tunnelmiin, viettäkääpä hieno keskiviikkoilta!

Translation: I'm going to my friend's birthday party tonight, and the theme is Red and white. So, these two were my outfit options - I ended up wearing the first one. :) Have a great evening!

3/06/2012

Maastoutumista

Tänään päätin taas mätsätä sisustukseeni!

Hame: Asos / neule: Promod

Pitkästä aikaa myös tuo beehive päässä. :) Jännän "laittautunut" olo heti kun vähän vääntelee tukkaa!

Translation: This is what I'm wearing today, matching with my sofa, walls and posters! Skirt is from Asos and jumper from Promod.

3/05/2012

Pennies from heaven


Ensinnäkin, eilisestä leffasta - menkää katsomaan The Artist. En ala hehkuttaa tässä sen kummemmin, kuin että jokainen Oscar oli kyllä erittäin ansaittu. Tai no okei, pakko sanoa sen verran, että Jean Dujardin <3

Pitsipaita: Warehouse / hame: Dansk / vyö: Asos / laukku: Madewell

Olen vieläkin sen verran ällistynyt siitä, että mustavalkoinen mykkäelokuva voi olla teknisesti niin nerokas, että taidan vaan lopettaa tämän pölöttämisen ja lähteä ulos. Hienoa viikon alkua kaikille!

Translation: I'm still amazed after watching The Artist, I could've never believed that a black-and-white, non-talking film could be technically so clever. Wow. (Oh, and this is what I'm wearing today: Warehouse shirt, Dansk skirt, Madewell purse and belt from Asos. Have a great new week, folks!)

3/04/2012

Farkkuseilori


Lähtökohtahan on se, etten osaa käyttää oikein mitään matalavyötäröistä, saatika housuja tai farkkuja. Siksi joka kerta kun vetäisen jompaakumpaa päälle, näyttää tulos omaan silmään jotenkin... Oudolta. Varsinkin kun vetäisee päälle kumpaakin samalla kertaa, kuten tänään. (Kuten näkyy, en myöskään osaa poseerata näissä vaatteissa.) Vaihtelu kyllä välillä virkistää, joten anti mennä! Farkuista on kyllä myönnettävä, että nämä ovat istuvimmat, jotka olen ikinä omistanut - todella mukavat päällä.

Seilorineule: Topshop / farkut: Levi's Curve ID

Olen heilunut tässä asussa nyt kaupungilla ja kotona siivoamassa, mutta illaksi varmaankin vaihdan jotain ehkä 20-luvun henkistä - ohjelmassa on nimittäin The Artist, enkä jaksaisi odottaa! Sitä on kehuttu todella paljon, ja pelkäänkin että omat odotukset ovat jo liiankin korkealla. :) No, illalla se nähdään. Ihanaa sunnuntaita!

Translation: I'm not used to wearing anything low-waisted, nor jeans for that matter. And today, boom, it's both! I love that Topshop jumper of mine, and those Levi's Bold Curve jeans really are very well fitted and super comfortable. I might change the outfit for the evening though, we're going to see The Artist and I just can't wait. :) Hope you're having a lovely Sunday as well!