12/27/2009

I love NYGreetings from New York! Päästyäni vihdoin kotiin elämäni kamalimman kotimatkan jälkeen (reseptinä myöhässä ollut taksi, liikenneruuhka, myöhässä lähtenyt lentokone, tiukka vaihto, vatsatauti ja Helsinki-Vantaan matkalaukkusotkut) on hyvä keskittyä itse reissuun, joka oli jälleen kerran mahtava. New York -postaukset aloitan parilla sanalla taiteenrakastajan mekasta, eli NYC:n museoista.

Museoiden sisäänpääsymaksut ovat kovemmat kuin Suomessa, mutta kaikki niistä, joihin nenämme pistimme, olivat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Mielettömät kokoelmat!


Teoksten puolesta eniten iski meikäläisen makuun MoMA, mutta Metropolitan Museum of Artsissa olisi myös ollut käsittämättömän paljon nähtävää, jos olisi jaksanut koluta koko valtavan kompleksin läpi - me tyydyimme Annin kanssa modernin taiteen osaston syvempään tutkiskeluun ja harhailimme sitten loppuja käytäviä hieman summamutikassa.


Guggenheim on jo itse rakennuksen puolesta suositeltava nähtävyys: ulkoa se ei oikein istunut ympäristöönsä, mutta sisältä ehkä parhaiten suunniteltu museorakennus, jossa olen koskaan käynyt. Tiedättehän, kuinka taidemuseon syövereihin on yleensä varsin helppo eksyä kulkiessa huoneesta toiseen? Guggenheimissa tätä ongelmaa tuskin tulee, koska museo on sisältä yhtä jatkuvaa "ramppia", jonka varrelle taideteokset on sijoitettu. Iso peukku tästä!


New York -hehkutuspostaukset jatkuvat jälleen ensi viikolla - nyt keskityn katselemaan matkakuvia ja ikävöimään täydellisiä bageleita. Ihanat sunnuntait kaikille!

Now Playing: Jay-Z feat. Alicia Keys - Empire State of Mind

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti