9/29/2012

This is what makes us girls - papiljottikoulu

Oma hiuslaatuni ja -värini on aika erikoinen - pienenä lettini oli lähes valkoinen ja korkkiruuvikiharoilla. Siitä se on alkanut tasaisesti tummentua saaden jonkin verran punapigmenttiäkin, ja alunperin ilkikuriset kiharat ovat tasoittuneet taipuisuudeksi (eli pörröisyydeksi). Hiukseni ovat hyvin painavat, eli yksittäinen hius on minulla paksu.

Itse tykkään pitää reuhkaani joko jollain helpolla kampauksella, mutta kaikkein eniten pidän kiharoista. Tällöin hiusten tuuheus tulee mukavasti esille. Useimmiten väännän hiuksiini kiharat suoristusraudalla, mutta kuohkeimman lopputuloksen saan ns. mummotekniikalla - papiljoteilla. Kyllä. Näin:


1. Pese hiukset, anna niiden kuivua lähes kokonaan ja suihkuta niihin muotoilutuotetta. Itse käytän milloin mitäkin kiharasuihkeesta muotoiluvaahton, joskus taas en mitään. :)
2. Kieritä hiukset osioittain papiljottien ympärille. Älä tee tätä liian tiukasti, ettei päätä ala särkemään! Itse kiinnitän hiukset papiljotteihin vielä varmuuden vuoksi pinneillä.
3. Mene nukkumaan! Varaa pehmeä tyyny, muuten elämä saattaa käydä todella tuskaiseksi...


4. Herää aamuun, mallaile vaatteet ja meikit, katso peiliin ja hyväksy se, että näytät tässä vaiheessa täysin jäätävältä.


5. Rullaa papiljotit varovasti pois hiuksista ja katso taas peiliin. Aika kiva jo!


5. Taivuta vielä etuhiukset suoristusraudalla ja voilà!

Papiljottikoulu päättyy, kiitos osallistumisestanne.

Translation: This is my best trick to do curls. Yes, really! :D

4 kommenttia:

 1. Tämä ujo vakiolukija haluaa antaa tunnustusta sinulle! Tyylisi on todella inspiroiva ja blogisi kuuluu ehdottomasti suosikkieni joukkoon. Kuvat ovat kauniita, asusi moitteettomia ja kirjoitustapasi miellyttää ainakin minua. :)

  Kiitos tästä postauksesta! Olen yrittänyt kihartaa hiuksiani milloin milläkin keinolla - yksinomaan huonolla menestyksellä. Minkä kokoisia rullia mahdat käyttää? Jospa papiljotit saisivat minunkin piikkisuoran piiskani taipumaan nätisti...

  VastaaPoista
 2. Vau, kiitos Linda!!! Aivan mahtavaa saada tuollaista palautetta, saa taas motivaatiota tähän touhuun. :) Ja ihanaa kuulla, että minulla on vakiolukijoita! :)

  Papiljoteista: rullien koko riippuu siitä, kuinka isot kiharat milloinkin tahdon. Useimmiten suosin tuollaisia suht keskikokoisia, mitä tässä postauksessakin näkyy. Ehkä sinun tapauksessasi panostaisin muotoilutuotteeseen (esim. muotovaahtoon), jota laittaisin hiusosioon ennen kuin rullaan osion papiljotin ympärille. :) Onnea kokeiluun!

  VastaaPoista
 3. Hihi, ihania nuo kaksi ekaa kuvaa :) pitäisikin muistaa ottaa paplarit taas käyttöön.

  VastaaPoista
 4. :D Eikös vain ole viehättäviä! Paplarit on kyllä sitten mahtava keksintö.

  VastaaPoista