5/09/2011

Cité Universitaire

Eilen päätettiin kaverini kanssa tehdä välillä jotain muutakin kuin kouluhommia (joita tässä koekauden lähestyessä on kuin patonkeja boulangeriessa eli paljon). Lähdettiin siis tutkailemaan Cité Universitairen kampusaluetta!


Cité U on tosiaan Pariisin yliopistojen virallinen kampusalue, josta löytyy opiskelija-asunnot kansalaisuuksittain. On japanilaisten talo, alankomaalaisten talo, yhdysvaltalaisten talo, kambodzalaisten talo (!)... Useimmat tönöistä on myös toteutettu maansa tyypilliseen arkkitehtoniseen tyyliin, eli todellakin näkemisen arvoinen paikka!

Päälle osui Asoksen uusin löytö, eli kermanvärinen, pitkähihainen ja kauluksellinen pitsimekko. Se oli niin oman näköiseni että oli kerta kaikkiaan pakko tilata :D Siis onhan ihan normaalia että nainen omistaa viisi valkoista pitsimekkoa, eikö niin...


Laukku on myös Asokselta, kengät puolestaan ne Bronxit, joita en varmaan riisu jaloistani koko kesänä. :)


Itse hain viime kesänä myös Citélle asumaan - suomalaisille ei ole omaa taloa, joten pistin hakemuksen ruotsalaiseen residenssiin. Eivät kuitenkaan minua huolineet, en tainnut olla tarpeeksi ruotsalainen kuitenkaan :D. Käytiin tietenkin katsomassa myös kyseinen rakennus ihan puhtaasti jossitteluhengessä, ja tämännäköinen tönö oli kyseessä:


Takapihan puolella oli seinään isketty tre kronor -upotus ja kaikkea! Olen silti todella tyytyväinen tämänhetkiseen majapaikkaani - tuollaisella kampusalueella ei tulisi varmaan kauhean helposti tutustuttua ranskalaisiinkaan, mihin taas omassa asuntolassani on suorastaan suuri todennäköisyys. Varsinkin, jos jakaa huoneensakin ranskalaistytön kanssa, kuten minun tapauksessani. :)


Espanjalaisten Colegiossa oli myös espanjalainen kanttiini, jossa käytiin syömässä tuolla asuvien kavereiden kanssa. Oli kiva nähdä vaihteeksi taas aika erilaista Pariisia! Kuvat kaikista taloista löydätte täältä Wikipedian sivuilta.

Translation: Yesterday me and my friend went to Cité Universitaire to see all the different houses and to meet our friends who live there. Cité U is a place which offers residences for students from France and abroad, and they are sorted in their own houses - Norwegian house, Monaco house, Cambodian house and so on. I also applied there when I came to France: they don't have a Finnish house, but I applied to the Swedish one, which didn't accept me (apparently I'm not Swedish enough :D). You can see all the houses here in Wikipedia's site.


I was wearing my new Asos lace dress (it's completely normal to have like 5 white lace dresses, isn't it?), bag from Asos and my oh-so-favorite Bronx shoes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti