4/07/2011

Suklaacupcaket sitruunakuorrutteella

Tässä tulee blogihistoriani toinen resepti. Pitää varmaan kohta perustaa joku oma tunniste näille, jos sama hurja vauhti jatkuu :D


Niille kahdelle ihmiselle jotka eivät vielä ole kuulleet: olen todella laiska kokki. Reseptini ovat siis hyvin, hyvin helppotekoisia ja nopeita. Tässä maailman parhaiden suklaacupcake-leivosten ohje! Sitruunakuorrute raikastaa kivasti muuten niin makeita suklaapommeja.

Helpot suklaasydän-cupcaket (n. 24 pienehköä leivosta)

Tarvitset:
4 dl vehnäjauhoja
  0,5 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl maitoa
1 kananmuna
50 g sulatettua voita
 250 g haluamaasi suklaata

Sitruunakuorrute
tomusokeria (paljon, tarkkaa määrää en osaa sanoa)
kananmunanvalkuainen
sitruunan mehu



1. Rouhi 100 g suklaata.
2. Sekoita keskenään jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe.
3. Vatkaa kananmuna ja maito keskenään. Lisää sula voi.
4. Sekoita kuivien aineiden seos munamaitovoi-sörsseliin ja lisää syntyneeseen sotkuun rouhimasi suklaa.
5. Jaa taikina muffinssivuokiin, ja lisää jokaiseen vuokaan taikinan päälle yksi suklaapala.
6. Laita vuoat uunin keskitasolle 225 asteeseen 10-15 minuutiksi ja syö samalla jäljellejäänyt suklaa.
 ----
7. Kuorrute: Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen ja laita valkuainen isohkoon kulhoon.
8. Lisää nopeasti vatkaten tomusokeria niin paljon, että seoksesta tulee jäykkää.
9. Purista joukkoon sitruunan mehu.
10. Kuorruta jäähtyneet cupcaket ja koristele halutessasi härpäkkeillä.
11. Nam!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Translation: I made cupcakes last week, and I'm so proud of them that I wanted to share the recipe :) Only in Finnish this time. :S

2 kommenttia:

  1. Voiko kuorrutteen tehdä ilman kananmunaa?

    VastaaPoista
  2. Olen ihan nolla reseptiasioissa, mutta veikkaisin että voi kokeilla, jos keksii jonkin toisen "sidosaineen" tilalle :)

    VastaaPoista