3/23/2011

A'dam


Arvatkaapa, missä piipahdin! :) Amsterdam on ihana kaupunki, haluan muuttaa tuonne joskus. Olin reissussa muutaman ystävän kanssa - me otimme bussin Pariisista Amsterdamiin, ja matka kesti 8 tuntia! Oli kuitenkin niin hauskat tunnit, että ei paljon haitannut. :)


Meidän matkamme tarkoitus oli lähinnä tavata ystäviä, mutta kaupunki tuli mukavasti tutuksi siinä samalla. Käytiin Rijksmuseumissa, Van Gogh -museossa ja Anne Frankin talossa, ja kaikki niistä olivat vaikuttavia. Varsinkin viimeksimainituin, porukasta ei kellään tainnut jäädä silmäkulmat kuiviksi. Päiväkirjan lukeneena kun tapahtumat tulevat jotenkin todella konkreettisiksi juuri niissä huoneissa kierrellessä.


Lisäksi piknikoitiin Vondelparkissa, eksyttiin kanaalien varrelle ja käytiin katumarkkinoilla Albert Cuyp -kadulla. Markkinoilla myytiin mm. kerta kaikkiaan upeita kankaita, toivoisin niin osaavani ommella!


Tuo kakkukuvioinen, oih!


Tietenkin myynnissä oli myös tulppaaneja...


...ja ihania jugurttijuomia... :P


...sekä uskomattomimpia kakkuja mitä olen ikinä nähnyt. Tuo linna <3

Syötiin hyvin (Bazar-niminen ravintola oli ihan huippu, suosittelen), käytiin tanssimassa Bar Italiassa, jossa baarimikko tarjosi tequilan kun kuuli, että kyseessä oli synttärimatkani, ja käveltiin ihan älyttömät määrät. :) Loistoreissu!

Translation: I went to Amsterdam for a little trip with my friends! We ate well, visited Rijksmuseum, Van Gogh -museum and the house of Anne Frank, got lost, ate picnic in Vondelpark and did some shopping in the streetmarket at Albert Cuyp Straat. I loved the city!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti