2/14/2011

Reims

Lauantaiaamulla oli mieli korkealla, koska hyppäsin aikaiseen Reimsin-junaan ystäväni Nastjan kanssa!


Oli ihanaa päästä vähäksi aikaa pois hektisestä Pariisista, ja Reims osoittautui kerrassaan suloiseksi, pieneksi ja siistiksi kaupungiksi. :) Kierreltiin ihan sattumanvaraisesti juna-asemalta kohti keskustaa, ja osuttiin vahingossa markkinoille. Siellä eräs kukkakauppias kuuli meidän ihastelevan oman kojunsa antimia, ja antoi meille kummallekin ilmaisen ruusun "pour la sourire"! Päätettiin silloin, että me tykätään tästä kaupungista. :D


Ruusut kädessä käveltiin katedraalille.


Ihailtiin puutarhaa ja nautittiin uskomattoman lämpimästä säästä aikamme, ja sitten siirryttiin katedraalin sisätiloihin.


Katedraalissa alkoi mahat kurnia, joten löydettiin tiemme aivan ihanaan lounaspaikkaan, jonka nimeä en enää muista. :) Flirttailtiin tarjoilijan kanssa ja juotiin ruuan kanssa shampanjaa, Champagnen maakunnassa kun oltiin! Käytiin myös Musée des Beaux-Arts'issa, joka oli pikkuriikkinen, ja Musée Hôtel de Vergeur'ssa, jossa oli niin ammattitaitoinen opas, että pitää ihan erikseen mainita. :) Illalla käveltiin takaisin asemalle ja astuttiin Pariisin-junaan. Ihana pieni getaway!

Translation: Me and my friend went to Reims on Saturday for a day trip. Such a cute little city! We visited the cathedral, Musée des Beaux-Arts (which was tiny) and Musée Hôtel de Vergeur (which was great). We also drank champagne with lunch and got roses for free from a sweet florist. In the evening we took the train back to Paris again. Lovely day!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti