2/03/2011

Marrakech


Marrakesh on kaunis. Se henkii itämaista tunnelmaa ja minttuteen tuoksua. Medinan pienet kujat eksyttävät hetkessä jokaisen suunnistajan, ja basaarin myyjien pienet kojut pursuavat tavaraa värikkäistä huiveista nahkalaukkuihin ja teekannuihin. Täällä jos missä voisi olettaa törmäävänsä lentävään mattoon.


Kaupunkia ympäröivät valkohuippuisina siintävät Atlas-vuoret, mutta puistoissa vihertää eksoottinen kasvillisuus. Palmuja, kukkasia ja kaktuksia voi käydä ihastelemassa Jardin Majorelle'ssa, joka on ollut myös Yves Saint Laurentin omistuksessa.


Marrakeshissa on todella paljon nähtävää. Raunioitunut, maanalaisia käytäviä sisäänsä kätkevä El Badiin palatsi on nykyään haikaroiden pesimäpaikka, jonka tornista näkee hienosti yli medinan kattojen.


Bahian palatsi taitaa olla palatseista se vierailluin, eikä kyllä täysin syyttä. Kattojen ja lattioiden uskomattomat koristelut kruunaa sisäpihan pieni puutarha.


Palatsien lisäksi nähtävyyksiä ovat Medersa Ben Youssef eli entinen koraanikoulu, Koutoubian moskeijan puutarha, Marrakeshin museo (jossa itse rakennus on kokoelmaa mielenkiintoisempi) sekä medina ja Sadunkertojien tori itsessään. Näistä kaikista tulee vielä erikseen postausta! Marokko kohteena on erittäin hieno siinäkin mielessä, että länsimaistuminen ei ole yltänyt täällä kovin syvälle. Marrakeshissa tämän näkee omasta mielestäni kaikkein selvimmin.

1 kommentti: