3/09/2010

Herkkupannari

Huomatkaa otsikon myönnytys, itse puhun aina ropsusta. ;) Tämä taitaa olla blogin ensimmäinen ruokapostaus, eikä näitä usein tulla edelleenkään näkemään, mutta nyt osuin niin nappiin että haluan jakaa löydökseni!

Netistä löytyy valtavasti ropsuohjeita, mutta useimmissa reseptiin sisältyy PALJON rasvaa ja sokeria. Tässä siis oma sävellykseni, superhelppo vääntää:

Tarvitset:
3 kananmunaa
n. 8 dl maitoa (itse en mitannut tätä mitenkään, mututuntumalla mentiin)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
hyppysellinen suolaa

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Visko kulhoon kaikki ainekset mainitussa järjestyksessä. Kananmunien rakenne kannattaa rikkoa. ;) Sekoita seos suht tasaiseksi mössöksi ja anna taikinan levätä hetken aikaa.

Rasvaa hyvin uunipelti ja leivinpaperi, niin ropsu irtoaa hyvin. Sitten vaan kippaat sörsselin pellille ja tyrkkäät sen uuniin noin 16-20 minuutiksi, vilkuile vähän, että koska näyttää sopivan ruskealta.
Vasemmalla ei-valmis, oikealla valmis ropsu.
Nami!

PS. Ootteko koskaan miettineet, miksi niin moni suomalainen herkku näyttää vähän... oudolta? Ropsu, mämmi, karjalanpiirakat... Hmm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti