1/17/2010

Leffahyllyn kulmakivet

Olen aika kova elokuvien kuluttaja, erityisesti dvd-leffojen hamstraamisen saralla. Mulla on myös tapana jämähtää joihinkin tiettyihin teoksiin piiitkäksi aikaa, jolloin katson saman leffan muutamankin kerran viikossa.
Perusleffat ovat vähän kuin ne vaatekaapin lempparit, joita ei tajua tarvitsevansa, ennen kuin joku niistä hukkuu.

Oman hyllyni kovimman kulutuksen alaiset lätyt ovat:


Sofia Coppolan käsittämättömän hieno teos, joka paranee valehtelematta joka katselukerralla. Ja kyllä tätä on sitten katsottukin urakalla... Tunnen oudon voimakasta empatiaa päähenkilöä kohtaan aina tätä katsoessani! Ainoa juttu, joka tässä häiritsee, on se aivan liian selvästi tietokoneella tehty norsu.


Baz Luhrmannin mestariteos on aina kestokamaa. Kuka voi rehellisesti sanoa, ettei itketä loppukohtauksessa?


Jos on pakko valita joku näyttelijäikoni, mulla se on Audrey Hepburn. Breakfast at Tiffany'sin pääsanoma on sitä paitsi ihan totta; jos on kurja olo, mikään ei rauhoita kuin Tiffany'sille meneminen. ;)

Näiden kolmen tyttöleffan lisäksi tällä hetkellä namia silmille ja korville ovat myös Chicago, Casablanca sekä Paris, je t'aime. Lempileffoista saa myös aina kiskottua loistavia teemabileiden aiheita, ja kuten on aikaisemmin todettu, niitähän me rakastamme... :D

Now Playing: Koop - Come to me

1 kommentti:

  1. mullakin on paljon leffoi jotka vois katsoa aina vaan uudelleen ja uudelleen(mm. forest gump,stand by me,mr. bean lomailee,little miss sunshine etc etc)ostan yleensä sellasia elokuvia jotka olen jo kertaalleen nähnyt :--)

    VastaaPoista