7/15/2009

So SurrealEilen pääsin vihdoinkin tarkastamaan Taidemuseo Tennispalatsin näyttelyn Suuntana Surrealismi! Olin hinkunut tuonne siitä asti, kun avajaiskutsu lätkäistiin työpaikan taukohuoneen pöydälle. Siis hei - Miró, Dalí, Duchamp, Breton, Ernst, Magritte, Man Ray, mikä lista! Ja Suomessa! Olin hypätä housuistani (tai oikeammin hameestani)...
Enkä joutunut kyllä lainkaan pettymään. Näytteillä olevista teoksista itseeni kolahtivat eniten (arvatenkin) Duchampin Suihkulähde ja L.H.O.O.Q. - readymade-teoksissa on aina ollut mielestäni jotain aivan mahdottoman hauskaa - sekä UPEAT fotomontaasit mm. Bretonilta. Ja tietenkin Magritten Pyreneiden linna, ihanan unenomainen teos, jota katsoessa mulla tulee aina hirmuisen epätodellinen olo.
Kultuurien museossa oli esillä myös Magi Viljasen valokuvateoksia Intiasta. Kuvien näytteillepano oli valtavan kekseliäästi toteutettu, pointsit siitä! Älkää missään tapauksessa siis missatko näitä näyttelyitä, jos tuonnepäin olette suuntaamassa.:)
Käytiin myös katsomassa, kun tyypit hääräsi EspaJazzia. Hyvä meno Rinaldi-Luhtala Jazz Quartetilla! :)
Pitihän se Parikan myymäläkin katsastaa, tällä kertaa ei tosin löytynyt mun kokoa... Muuta ei koko päivänä mukaan tarttunutkaan kuin Man Rayn teoksesta tehty upea taidejuliste. Ja lompakko kiittää. :)

Ihana uusi roosanvärinen, vyöllä varustettu hameeni on H&M:stä, toppi JC:stä, bolero Barcelonasta ja kengät SpiritStoresta. Laukku on Joopin ja mansikat huippuhyviä. :)

Now playing: Regina - Vapaus

3 kommenttia:

 1. Mutta mitäs mitäs. Ollaan sitten oltu Helsingissä ilmoittamatta HELSINGISSÄ ASUVALLE JA TYÖSKENTELEVÄLLE JA ELÄVÄLLE kaverille. Kiva kiitti. Mua ei muuhun taideta tarvita kuin teltanpystytykseen, hm!

  /Mysteerinen -K-

  VastaaPoista
 2. Vai ootko käynyt yrittämässä meidän ovea, kun on kuva mein porttikongista ????? :D

  -K-

  VastaaPoista
 3. Enhän mä ollut edes tajunnut, että te asutte tuolla! :D Olisin kyllä tullut koputtelemaan muuten.:) Mut älä huoli, tulen tästä lähin vierailemaan sun luona hyyyyvin usein... :DD

  VastaaPoista