1. Mika Waltari - Sinuhe egyptiläinen
Erittäin mukaansatempaava, Sinuhen elämäntarina ei vanhene koskaan. Pidän todella paljon tällaisista odysseioista ja seikkailukertomuksista, joissa seurataan yhtä tai useampaa henkilöä pidemmän ajan. Ja eksotiikka vetoaa joka kerta! :)2. Gabriel Garcia Marquez - Sadan vuoden yksinäisyys
Perusvastaukseni "lempikirjasi" -kysymykseen. Rakastamaani sukusaagaa eksoottisessa ympäristössä, Etelä-Amerikassa. Ja ehkä hienointa kerrontaa ikinä.
3. Khaled Hosseini - Leijapoika
Oletteko koskaan miettineet, millainen kaupunki Kabul mahtoi ennen olla? Hosseini maalaa niin upeasti kyseisen kaupungin silmien eteen, että selkäpiitä karmii. Varoitus: tämä kirja itkettää.
4. Salman Rushdie - Saatanalliset säkeet
Millainen kirja sai ajatollah Khomeinin raivon partaalle? Herjataanko tässä profeetta Muhammedia vai ketä vai eikö ketään? Vaikealukuinen teos ja vielä vaikeampi tulkita, mutta sitäkin palkitsevampi.
5. Umberto Eco - Ruusun nimi
Toinen tyylilaji, joka on sydäntäni lähellä, on salapoliisitarina. Ruusun nimen voi lukea dekkarina tai keskiajan kirkkohistoriasta kertovana romaanina tai jonain ihan muuna, mutta jännittävä se on silti.
Jokereina heitän vielä soppaan seuraavat vinkit:
Jos on aikaa ja halua lukea pitkä kirja(sarja):
M. M. Kaye - Kaukaiset paviljongit (prinsessatarina Intiasta)Jostein Gaarder - Sofian maailma (ei filosofiakammoisille)
John Galsworthy - Forsytein taru (englantilaista sukudraamaa, highly recommended my dear)
Jos toivoo kirjalta ensisijaisesti viihdyttävyyttä:
Sophie Kinsella - Himoshoppaaja-sarja (nauran ääneen näitä lukiessani, hykerryttäviä)Jos todella tahdot kiusata itseäsi:
Umberto Eco - Foucaultin heiluri (Yksi lause, seitsemän sanaa, kuutta niistä en ymmärrä. Lukeminen sivistyssanakirjan kanssa ei kuulu lempiharrastuksiini, ja Heiluri yrittää venyä juoneltaankin aivan liian laajalle.)Kirjavinkkaajaa ei ammuta! :)